Masurisul oilor


Masurisul oilor
Masurisul oilor
Reclame

19 gânduri despre “Masurisul oilor

 1. In alte locuri, obiceiul e denumit „masurisul laptelui”, „ruptul sterpelor”, „sambra oilor”, etc. Se masoara cantitatea de lapte data de fiecare oaie, inainte de a fi date la turma, in functie de asta stabilindu-se „drepturile de autor” cuvenite fiecarui proprietar. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Să nu crezi că-i chiar simplu. Când eram mai tânără, rău de tăt, am avut voie să încerc să mulg o vacă. N-o ieșit nici un strop de lapte indiferent cât am chinut-o, vaca săraca. Este o tehnică și acolo.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Organizatorii ne-au pregatit „tacamul” complet: mulsul oilor, prepararea branzei, iar la final un balmos veritabil, „stropit” cu muzica traditionala, performeri fiind membri tarafului condus de mesterul „Nonu” din Soporul de Campie.

  Apreciază

 4. Ce frumos ! Ce ma bucur sa stiu ca mai sunt oameni care iubesc acestea toate ! Si Doamne ,cat as vrea sa fie apreciate aceste munci ,acesti oameni !Apropos’ , unul din pastori poarta camasa ! Mi se pare un semn de respect pentru cei din jur !Transmiteti gand bun din partea unui taran roman (fie ea si femeie …) !

  Apreciat de 1 persoană

 5. Ok 🙂
  O obsevatie interesanta care imi aminteste de un mester de biserici din Maramures care cioplea cu barda un trunchi sanatos, imbracat cu o camasa alba, curata, calcata… hm…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s