mesaj


Cu mai bine de 80 de ani în urmă fetiţa din imagine era pe punctul de a pleca spre ţara îngeraşilor. Din acest motiv părinţii au făcut efortul de a plăti un fotograf care să le imortalizeze spre veşnică aducere aminte pe mamă şi fiică. Soarta a hotărât însă că fetiţa bălaie, cocoţată pe scaunul şubred pentru a da echilibru compoziţiei fotografice,  să nu părăsească aşa brusc  frumosul sat de pe Valea Izei,  reuşind să-şi ducă traiul şi poveştile până în zilele noastre şi să ni le transmită şi nouă, aşa după cum s-a priceput.

Fotografia a fost realizată de un localnic, acesta fiind şi autorul retuşului ulterior, retuş sugerând optimism specific ţaranului român orientat în viaţă şi în moarte  după anotimpuri, stele, ritualuri  şi descântece numai de el ştiute şi înţelese.

mesaj
mesaj
Anunțuri

8 gânduri despre “mesaj

  1. Fiecare fotografie inchide in ea o clipa de existenta, cat o viata intreaga. Poate ca, tocmai fotografia a declansat miracolul vietii, micutei fetite, risipind cu un flash, norii negrii ce ii stateau asupra-i. Cine stie?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s