Pescari în ape poluate

Someşul clujan şi urban, cu mirosuri greu respirabile, cu mizerii inimaginabile şi totuşi, atât de frumos.

14 noiembrie 2010:

 

Publicitate

16 gânduri despre “Pescari în ape poluate

 1. Aici, ca de altfel in toata tara, sunt doua aspecte.
  1. lipsa de educatie a populatiei, asa cum spui si tu.
  2. lipsa instalatiilor de epurare a apelor uzate iar daca tinem cont c[ un rau trece prin zeci sau sute de asezari care deverseaza in ele toate reziduurile casnice si industriale, rezultatul e inevitabil.

  Apreciază

 2. nu stim sa avem grija de tara asta, atat de frumoasa. Zilele trecute urmaream o emisiune mai veche cu Eva Kiss si sotul sau. Cantareata, aflata acum la o varsta respectabila, este casatorita cu un danez si locuiesc in Danemarka de mult timp. El spunea ca isi spala masina o data la 3 ani. Chiar si ploaia e curata si nu contine praf. Nu exista poluare. E adevarat ca e o tara cu 4 milioane de locuitori, dar daca e vorba de curatenie si de poluare, noi ar trebui sa ne ascundem de rusine.

  Apreciază

 3. ma uit la ce mizerii plutesc acolo pe Somes si oamenii aia pescuiesc. Pescuitori in reziduuri. Imi amintesc de copilarie cand la Dej, la confluenta Somesurilor, venea Somesul Mic, cu o apa tulbure verzuie, din cauza dejectiilor de la combinatul de cresetere a porcilor de la Bontida. Somesul Mare, curgea dinspre Nasaud, Beclean si aducea din amonte, revarsarile urbane ale dejectiilor mai mult sau mai putin epurate. La Beclean, mai „scapau” in Somes, Laminorul si poluau cu diversi agenti chimici. La dej, dupa ce se unificau cele doua cursuri, in aval de oras, deversa Combinatul de hartie si fabricile de pe platforma industriala cu profil chimic. Lesia curgea pe un canal, cat o vale mai mica.O spuma alba, plutea in insulite dese pe luciu intunecat al apei. Pentru toata acestea, fabricile si ceilalti poluatori, plateau la Protectia Mediului, sume sau unori amenzi consistente. Ma intreb daca banii care au intrat in bugetul ministerului mediului prin aceste taxe de poluare si amenzi au fost folosite vreodata in scopul ecologizarii? Cred ca e o intrebare retorica.

  Apreciază

 4. Am avut aceeasi reactie cand i-am vazut ;i m-am gandit la doua variante: ori sunt asa de pasionati de pescuit, ori sunt asa de saraci incat restul nu conteaza in ambele situatii.
  Se pare ca taxele astea de mediu, la fel ca alea de drum, la fel ca alea pe vicii, la fel ca alea pe… ajung toate intr-un singur loc. Care o fi ala insa?

  Apreciază

 5. Felicitări, Clujeanule! Totuşi, atâta timp c’ât mai sunt peşti în râu, nu e chiar aşa de rău! Îmi dai voie să preiau postarea aceasta pentru blogul Fotoreporter pentru mediu? Vezi: http://aefcfoto.blogspot.com
  M-ai ajuta dacă ai trimite pe adresa de e-mail de-acolo tot articolul în html (în felul acesta se preiau imaginile exact cum le-ai postat tu!). Mulţumesc!

  Apreciază

 6. Nu ma deranjeaza, dar nu stiu sa fac ce imi ceri. 🙂 De fapt nici nu stiu ce inseamna html sau cum ii zici tu.
  Referitor la faptul ca pestii supravietuiesc in multe rauri din tara, ar putea fi vorba despre anumite specii si adaptabilitatea acestora la conditiile de mediu.
  Ideea este ca nu intotdeauna a manca peste e un lucru sanatos 🙂
  sara buna!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s