Reclame neconvenţionale


Lupta pentru pieţe e tot mai crâncenă în contextul crizei şi a globalizării, aşa că ideile contează.

1. Îmi povesteşte un prieten  că, recent,  trei clujeni au stat într-o pensiune din Ungaria cu şase milioane. În preţul acesta sunt incluse micul dejun şi cina (foarte bune şi la discreţie), acces la saună şi alte mici accesorii ce fac o minivacanţă să-şi merite banii. Pensiunea în cauză e situată într-o staţiune foarte bine văzută de ardeleni, nu-i dau numele ca să nu-i fac reclamă gratuită, plus că nu ştiu cum se scrie şi ar trebui să caut pe net denumirea corectă.

Cuget eu ascultând relatarea amicului şi ajung la concluzia că e vorba de şase milioane de căciulă, amicul insistă că toţi trei au plătit suma. Fiindcă nu ne înţelegem, sună pe unul dintre împricinaţi şi acesta confirmă: 2 milioane de persoană, 6 ptr toţi trei. În plus s-au simţit în centrul atenţiei, gazdele având o conduită ireproşabilă, o rupeau pe româneşte, aveau pregătite chiar CD-uri cu manele (nu a fost cazul, dar intenţia contează).

2. Intervine un alt amic care povesteşte că ieri a fost sunat din Ungaria, chiar din staţiunea în cauză, şi o voce blondă i-a povestit cam 5 min. , într-o română acceptabilă, despre facilităţile oferite de pensiunea y sau x. După terminarea convorbirii e sunat de o cunoştiinţă din Oradea care îi mulţumeşte pentru că a avut răbdarea să asculte promoţia din Ungaria el fiind cel ce i-a furnizat numărul de telefon. Pentru aceasta, tipul din Oradea are o mică reducere… la vreo sută de telefoane, poate face un sejur pe gratis, cune ştie?

3. Mulţi nu realizează că un simplu anunţ pe uşă poate avea şi rol de reclamă. Unele de efect, zic eu. Am văzut recent un astfel de anunţ-invitaţie care m-a pus pe gânduri, după ce m-a făcut să zâmbesc iniţial.

nu vă sfiiţi
nu vă sfiiţi

Chestia asta cu „Nu vă sfiiţi” m-a dat gata! Şi comercianţii pot avea idei klasse, nu-i musai să apeleze la o firmă de publicitate, deşi uneori nu strică.

trageţi!
trageţi!

De asta nu ştiu ce să zic: Vă rugăm trageţi!

Eu aş fi pus-o la o bancă.

Anunțuri

2 gânduri despre “Reclame neconvenţionale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s